Mossack Fonseca (MF), το δικηγορικό γραφείο μπορεί να παραβιάστηκε μέσω ευάλωτης έκδοσης του plugin Revolution Slider. Η παραβίαση των δεδομένων έχει φέρει μέχρι στιγμής την απομάκρυνση του πρωθυπουργό της Ισλανδίας και εμπλέκονται ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, και πολλά διάσημα δημόσια πρόσωπα. Είναι η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία, μέγεθος δεδομένων 2,6 terabytes και 11,5 εκατομμύρια έγγραφα.

Η ιστοσελίδα MF τρέχει WordPress και αυτή τη στιγμή εκτελεί μια έκδοση του Revolution Slider που είναι ευάλωτη σε επίθεση χακερ.

Για την προστασία του WordPress, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνετε τα plugins, τα θέματα και το ίδιο το WordPress, όταν μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη. Θα πρέπει επίσης να εχετε το νου σας για ενημερώσεις ασφαλείας και να δίνετε σε εκείνες την υψηλότερη προτεραιότητα. Μπορείτε να μάθετε αν ένα WordPress plugin περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας προβάλλοντας τις αλλαγές στο “chagelog”.

Σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας δεν αναβάθμισαν για κάποιο χρονικό διάστημα και είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν ηγέτες του κόσμου, και η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία.