Τα στατιστικά ενός website είναι μια από τις κυριότερους παραμέτρους για την ανάδειξη του ως επιτυχημένο. Συνήθως αυτό που κοιτάζει ο κάθε χρήστης των διάφορων στατιστικών προγραμμάτων είναι ο αριθμός των επισκεπτών, πόσες σελίδες είδε ο καθένας από αυτούς κι από ποια ιστοσελίδα έφτασε. Ωστόσο πολλοί ίσως αγνοούν ένα από τα βασικότερα, το bounce rate. το BOUNCE RATE προστέθηκε στον αλγόριθμο του google πρόσφατα και είναι σημαντικό να το προσέξουμε.

 Τι ακριβώς είναι το Bounce Rate;

Το bounce rate είναι το στατιστικό που δείχνει το ποσοστό των επισκεπτών ενός website που το εγκατέληψαν αμέσως. Χρησιμοποιούμε αυτήν τη μέτρηση για να κατανοήσουμε την εκτίμηση της ποιότητας του website μας ανάλογα με το τι ψάχνουν οι επισκέπτες μας. Γενικά, ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας δεν βρήκαν αυτό που ψάχνουν. Μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό εγκατάλειψης, προσαρμόζοντας της λέξεις κλειδιά που προωθούμε για των σελίδων μας.

 Από τί επηρεάζεται το bounce rate;

Μερικοί από τους δημοφιλέστερους λόγους που ένα site μπορεί να έχει υψηλό bounce rate είναι οι ακόλουθοι :

  • Κύριος λόγος είναι η  προώθηση λάθος λέξεων, οι λέξεις που προωθούμαι πρέπει να αναλογούν της πληροφορίες που έχει η ιστοσελίδα μας. Π.χ. εάν το site ασχολείται με εργαλεία κήπου δεν προωθούμε την λέξη εργαλεία, που έχει πολλαπλές έννοιες γιατί τότε όταν ένας χρήστης ψάχνει για εργαλεία οικοδομής και μπει στο σιτε θα το εγκαταλείψει αμέσως.
  • Η σελίδα μας αργεί να φορτώσει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να το εγκαταλείπουν.
  • Τα εσωτερικά links της σελίδας μας δε δουλεύουν ή δεν υπάρχουν καθόλου εσωτερικά links (internal linking).
  • Δεν προκαλούμε τους χρήστες να περιηγηθούν στο υπόλοιπο site σας. Για παράδειγμα υπάρχει έλλειψη σε μενού, σχετικά άρθρα/προϊόντα, κορυφαία άρθρα/προϊόντα κ.ο.κ.
  • Το design της σελίδας μας δεν μοιάζει επαγγελματικό και δίνει την αίσθηση μιας ερασιτεχνικής σελίδας.

 Πως θα μειώσουμε το bounce rate;

Προσαρμόζοντας της λέξεις κλειδιά που προωθούμε, προσπαθώντας να είμαστε ψιλά στο google μόνο με λέξεις κλειδιά που ξέρουμε ότι αυτοί που ψάχνουν θα βρουν αρκετές πληροφορίες στο site μας.