Μάλλον έχετε παρατήρησή τελευταία οτι πολλά sites έχουν καινούργια web designs που φαίνονται μεγαλύτερα και όταν μικρύνεται τον browser (περιηγητή) σας, το περιεχόμενο εφαρμόζεται για να χωρέσει.

Η μετά PC εποχή

Το 2012 ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά στην αγορά τον ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για πρώτη φορά από το 2001 η πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών έπεσαν σε σχέση την προηγούμενη χρονιά.

Ποιες συσκευές αγοράζουν οι καταναλωτές? Tablets.

Η πώλησής των Tablet υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια φέτος.

Τα Tablet υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια φέτος. Η πώλησής τους μπορεί να ξεπεράσουν και τους φορητούς υπολογιστές του χρόνου. Τα Smartphones, φυσικά, είναι και αυτά σε αυξημένη ζήτηση — και πλέον για πρώτη φορά έχουν ξεπεράσει τα απλά κινητά.

Εντωμεταξύ, στατιστικά μας δείχνουν ότι πλέον 30% των επισκεπτών ιστοσελίδων χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει το 50% τον επόμενο χρόνο.

Web η Apps? Η και τα δυο.

Για εκείνους από εμάς που δημιουργούν δικτυακούς τόπους και υπηρεσίες, όλα αυτά οδηγούν σε ένα μοναδικό συμπέρασμα: Ένα εκατομμύριο οθόνες έχουν ανθίσει, και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε για όλες.

Τα apps μπορεί να φαίνεται σαν η προφανής λύση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι να έχεις apps για τις μεγάλες πλατφόρμες είναι καλύτερα από να μην έχεις για καμία, αλλά πώς θα δημιουργήσουμε app για κάθε κατάστημα app; Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η ιστοσελίδα μας είχε πρόσβαση από περισσότερες από 700 διαφορετικές συσκευές. Θα μπορούσαμε σίγουρα να δημιουργήσουμε apps για ένα καλό αριθμο απο αυτες της συσκευες αλλα σιγουρα οχι για ολες.

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το κινητό διαδίκτυο είναι το κλειδί. Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 60% των χρηστών προτιμούν ταμπλέτα ανάγνωσης ειδήσεων στο κινητό διαδίκτυο από ότι μέσω ενός app. Αν και πιστεύω ότι οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν apps, είναι σαφές ότι προτεραιότητα θα πρέπει να έχει μια έκδοση της σελίδας ειδικά για κινητά.

Responsive Web Design

Η απόλυτη λύση, είναι η κατασκευή ιστοσελίδας που δουλεύει καλά σε όλες της συσκευές ….. responsive web design.

Με λίγα λόγια, ένα responsive web design χρησιμοποιεί “media queries” για να καταλάβει σε ποια ανάλυση λειτουργεί η συσκευή που το προβάλει.

Με λίγα λόγια, ένα responsive web design χρησιμοποιεί “media queries” για να καταλάβει σε ποια ανάλυση λειτουργεί η συσκευή που το προβάλει. Εύκαμπτες εικόνες και εύκαμπτες στήλες προσαρμόζονται σωστά για να χωρέσουν στην οθόνη.

Τα οφέλη είναι προφανές: Κατασκευάζεις ένα website, και λειτουργεί απρόσκοπτα σε χιλιάδες διαφορετικές οθόνες.

2013: A Responsive Year

Με δεδομένη την ταχεία αυξηση των tablets και smartphones – και το γεγονός ότι οι χρήστες φαίνεται να προτιμούν την ανάγνωση ιστοσελίδων τους στο κινητό διαδίκτυο και όχι σε app εφαρμογές – Νομίζουμε ότι είναι αναπόφευκτο ότι το 2013 θα είναι η χρονιά που το responcive web design.

Για τους ιδιοκτητες website, προσφέρεται σαν ο απλούστερος τρόπος για να εμφανίζεται το website τους σε πολλαπλές συσκευές. Για τους χρήστες, αυτό εξασφαλίζει μια μεγάλη εμπειρία για κάθε οθόνη.

[info_box] Δείτε μερικά παραδείγματα από responsive web design [/info_box]