Εαν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε λογισμικό εγκαταστημένο στο υπολογιστή η λαπτοπ σας, όπως πχ. outlook, thunderbird, mac mail κλπ.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν στέλνετε το εμαιλ, το εμαιλ πριν φτάσει στους σερβερ μας και να αποσταλεί στον τελικό παραλήπτη , έχει ήδη καταγράψει την IP που σας έχει δώσει ο εκάστοτε πάροχος (OTE, Wind, Vodaphone), αυτές οι IP μοιράζονται με εκατοντάδες πελατες τους, και επειδή για χρόνια είχαν την θύρα 25 ανοιχτή (open relay) σχεδόν όλες οι IP είναι σε λίστες που δηλώνουν ποιοι σπαμαρουν, για να μπουν να της αφαιρέσουν …… μάλλον βαριούνται ……. άρα τι μπορείτε να κάνετε?

  1. πρώτα βρείτε την IP που έχετε στο χώρο σας από εδώ  https://www.whatsmyip.org/
  2. μετά βάλτε την IP εδώ https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx και πατήστε το blacklist check, εάν στα αποτελέσματα η IP είναι σε λίστα
    1. μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με των παροχο σας (ας πούμε και κάνα αστείο) και να παραπονεθείτε.
    2. μπορείτε να κλείσετε το ρουτερ σας για πέντε λεπτά ….. μήπως και όταν τα ξανά ανοίξετε σας έχει δοθεί άλλο IP (το οποίο μετά ξανά ακολουθούμε τα πιο πάνω βήματα)
    3. εάν αποτύχετε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΛΥΣΕΙΣ
      1. στείλτε το εμαιλ με webmail https://www.todomainmou.gr/webmail (δεν θα υπάρχει στα απεσταλμένα στο λογισμικό που χρησιμοποιείται πχ. outlook, thunderbird, mac mail κλπ.)
      2. κάνετε μετάβαση σε επαγγελματικές υπηρεσίες εμαιλ όπως Outlook exchange η gmail business